Møtereferat – Oktober 2007

5 nov

Sted: Herberget til Gustav like ved Maxi på Sandnes.
Frammøtte: Bjørn Ingvar Kydland, Jarle Mong, Gustav Kjølberg, Øyvind
Sandsmark og Rolf den nye.
Aktuell bok: “Tatt av gleden” – C.S Lewis.

Det ble nok et fruktbart møte i lesekrinsen da “Tatt av gleden” av C.S Lewis skulle under lupen. Rolf debuterte for i Apostrofen og markerte seg fra første stund. Med sitt vidsyn og kloke betraktninger om liv og lære vil han utvilsomt bli en solid forsterkning for lesekrinsen.

Kydland som sto for kveldens beste personlige bidrag. Han hadde med en kommentar fra Aftenbladet vedrørende den kontroversielle serien “De syv dødssyndene” med Kristoffer Schau. Kommentaren stilte spørsmålet om serien egentlig gikk de godes tjeneste ettersom Schau påpeker hva som virkelig er synd. Innlegget førte til en lang og meget fruktbar debatt. Jarle påpekte at det er altfor mye synd i samfunnet og at han derfor var enig i påstanden at serien kan øke besvisstheten blant folk om hva som er rett og galt. Han hadde likevel ikke sett programmet og kunne derfor ikke uttale seg for mye.

Det var også et spørsmål om Schaus intensjoner med serien er å vekke befolkningen. De som hadde sett det første programmet, mente at det var for mye harsellas og tull og tøys til at det kunne være tilfellet.

Gruppen stilte også spørsmål om hvor grensen bør gå. Hvor mye søppel skal vi fylle oss med fra TV-apparatet. Gruppens nykommer, Rolf, var klar på at unnlot å se enkelte programmer som han mente var nedbrytende.

Øyvind ble den som måtte hoppe etter Wirkola denne gang. Hans bidrag om Frp-ordføreren i Fredrikstad som har blitt avbildet i en Bandidos-genser (manipulert eller ikke) døde fort hen.

Rolf hadde egentlig ikke forberedt noe, men kom likevel opp med en fornøyelig historie om da selveste landsfaderen Einar Gerhardsen skulle på ferie til Italia. Han nektet plent å ta inn på hotell, og det var under sterk tvil at at han gikk med på ligge på luftmadrass. Kompromisset ble at han og kona måtte blåse dem opp selv. Et eksempel til etterfølgelse for noen og enhver. Mannen levde som han lærte.

Kveldens vert, Gustav, hadde et interessant innlegg om hvordan forskere kan gå inn allerede på fosterstadiet og forhindre enkelte sykdommer. Et stadig tilbakevenende tema som alltid skaper debatt. Så også her. Gruppen var unisont enige om at dette ikke er veien å gå. Samfunnet trenger alle typer mennesker. Og Sandnes Ulf trenger personer som etter et knusende tap kommer inn i garderoben og roper
“Her sitter dere som har spilt dårlig!”

Jarles bidrag for kvelden var å sette spørsmålstegn ved at folk plent må ha det likt som alle andre i samfunnet. Han var oppgitt fordi hans egen stue var i ferd med å bli omgjort til en Ikea-katalog. Han savnet særpreg. Hvorfor må alle stuer se like ut? Han hadde for eksempel en plakat av John Barnes som han ønsket å ha i stua, men kona sa nei. Det samme var tilfelle med alle pokalene som han hadde vunnet i årenes løp. Dette er jo minner som jeg ønsker å vise fram, uttrykte Jarle.

Kvelden ble som vanlig avsluttet med å stemme over ny bok. Denne gang var det Rolf som hadde plukket ut alternativene. Møtet innførte en ny stemmeregel. Fra nå av skal alle avstemminger skje etter Jærblad-børs-metoden, altså poenggiving fra 3 til 1.

Kveldens poenggiving ga følgeneresultat:

“Jonas” av Jens Bjørneboe: 12 poeng.
“Grand Manilla” av Kjartan Fløgstad: 9 poeng.
“Snø skal falle over snø som har falt” av Levi Henriksen: 9 poeng.

Vi gleder oss til “Jonas” skal under lupen neste gang.

Øyvind

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: