C.S Lewis – Tatt av gleden

6 nov

9788253100074Alle var enige om at månedens bok langtifra var noen kiosklitteratur. Apostrofens medlemmer kunne rapportere om at dyp konsentrasjon og solide skippertak måtte til for å komme igjennom boken. Selv om forfatterens vandring fra barnetro gjennom ateisme og tilbake til kristendom igjen, ikke var enkel å henge med på, la boken likevel et svært godt grunnlag for debatt i gruppen. Øyvind påpekte at boken lå på et meget høyt intellektuelt nivå, og at den egentlig hadde egnet seg best som lærebok i grunnfag filosofi på universitetet. Han registrerte også at Clive Staples «Jack» Lewis i boken utfordret noen av tidenes største tenkere som Kant og Sokrates.

Gustav støttet opp og mente at man ville fått best utbytte av boken dersom man hadde hatt kollokviegrupper og gått igjennom et kapittel om gangen. Jarle mente at under andre forutsetninger ville dette vært en aldeles strålende bok. Nå ble det ikke nok tid til virkelig å sette seg inn i C.S Lewis’ høytsvevende tanker. Spesielt det siste kapitlet krever nøysom lesing for å henge med. Dette var ikke en bok det går an å lese på sengekanten, påpekte han. Jarle var spesielt fascinert av hvordan C.S Lewis ble omvendt fra ateismen. Selv om han strittet i mot alt han orket, ville likevel Gud ta imot han.

Kydland hadde allerede i forkant av møtet ytret skepsis til boken på Apostrofens debattforum. Gjennom debatten oppdaget også han at det var verdt å komme igjennom de 220 sidene.

Karakterer:
Rolf Manuel: 7
Gustav: 7
Jarle: 6
Bjørn Ingavr: 7
Øyvind: 4
Snitt: 6,2

Øyvind

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: