Fotballroman fra mørekysten

4 mar

En lettlest bok om den 31 år gammel spissen Joachim fra Oslo som med sin entusiastiske far har kommet enkelt til det meste på fotballbanen. Nå er han redd for hvor livet skal ta han etter endt karriere. Gjennom to uker følger vi selvopptatte Joachims liv i Molde, byen han har havnet i utelukkende på grunn av en godt betalt jobb på Aker Stadion. Kontrakten er i ferd med å gå ut, MFK sliter i bunnen og han innser at han snart vil miste all den oppmerksomheten han har vært avhengig av. Joachim drømmer om utdannelse, familie og en siste, ny kontrakt med et lag langt fra Molde. Han er deprimert og demoraliserende. Nærmest til det kjedsommelige latterliggjør og ironiserer han over omgivelsene. Etter de siste sidene får jeg faktisk medlidenhet for fyren.

Har du brukt mye tid på fotball og kanskje også hatt det som levebrød vil du garantert kjenne deg igjen i mye. Er du en av de mange rundt banen så vil du få et realistisk innblikk i deler av det å være en godt betalt, tidligere toppscorer. Jeg tror likevel at de fleste fotballspillere har en langt triveligere hverdag enn det vi får presentert her, men kanskje ikke dersom du kommer fra Oslo og havner i Molde? Er det ikke Tomas Holm han heter?

Det er ingen stor skjønnlitteratur Stavrum serverer, men jeg tror den vil fungere for mange, især de som ikke er så glad i å lese og heller ser fotballkamper. Romanen vil aldri bli anerkjent for annet enn det den faktisk er, en roman fra fotballmiljøet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: