Apostrofen deler ut hederspris

27 mai

Lesekrinsen Apostrofen går nye veier. Ved forrige møte (08.05.2008, nr.13 i rekken) ble det vedtatt å opprette «Apostrofens hederspris».

Prisen skal gå til en person eller forening i lokalmiljøet som har markert seg på en svært positiv måte. Utmerkelsen er på 10.000 kroner, og pengene skal samles inn på lesekrinsens møter i løpet av året.

Utdelingen vil skje en gang i året, og det er bare Apostrofens medlemmer som har anledning til å nominere kandidater. Hvem som får prisen skal vedtas i plenum under et av lesekrinsens møter. Drøfting av kandidater vil imidlertid skje kontinuerlig på Apostrofens nettsider. En egen link skal opprettes til dette formålet.

Håpet er at «Apostrofens hederspris» på sikt skal bli en betydelig og prestisjetung utmerkelse.

Ved forrige møte ble det også vedtatt et nytt rituale, som skal inn i vedtektene. Medlemene i Apostrofen forplikter seg til å gjøre noe godt for samfunnet eller medmennesker mellom hvert møte. Det står hvert enkelt medlem fritt til å bestemme hva han skal gjøre. På neste samling må han imidlertid redegjøre hvor hva han har gjort og hvorfor han gjorde akkurat dette.

Ellers var det de store temaene som ble debattert ved forrige Apostrofen-samling. Det startet med en lang utredning om djevelutdrivelse. Fortsatte med et innlegg om krigen og 17. mai-feiringen i 1940, og endte opp i diskusjoner om abort, alkohol og media.

Til stede på møte var: Jarle Mong, Øyvind Sandmark, Gustav Kjølberg og Rolf Skadsem.
Sted: Rolfs barndomshjem på Kåsen.

Referent: Øyvind

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: