Er dette en drømmeregjering?

14 jan

Opp gjennom årene har jeg satt sammen mang et drømmelag i fotball og best av lister. Jeg synes det er gøy å spekulere over slike ting. Et tankeeksepriment jeg har hatt i det siste er dette: Hva om jeg kunne satt sammen en regjering som fikk styre uhindret i 10 år fremover i Norge. Hvordan ville denne regjeringen sett ut ?

Statsminister: Kjell Magne Bondevik
Bondevik er en av norgeshistoriens største statsmenn og politikere. Han har en samlende lederstil og er en god kommunikator. Han er ydmyk og handelkraftig, har masse erfaring og respekt, den rette til å lede denne regjeringen.

Utenriksminister: Tomm Kristensen
NRKs Afrika korrespondent gjennom mange år. Vet hva som rører seg i den store verden, nyter stor respekt blant høytstående ledere i Afrika. Kan gjøre Norge til en viktig fredsaktør. Er klar på at de mektigste landene må handel hvis vi skal få en mer rettferdig fordeling. Språkmektig.

Finansminister: Dagfinn Høybråten
Angriper materialisme og grådighet i sin nye bok. Vil gå inn for å øke bistanden betraktelig, ønsker å hjelpe de som ikke har så mye. Tør å ta upopulære avgjørelser, står imot når det stormer.

Landbruks og matminister: Ingebrigt Steen Jensen
En av få bæringer som verdsetter norske bønder. Vil kjempe med nebb og klør for det norske jordbruket. Hyller norske bønder og norske matvarer i sine bøker Min sønn er en mus og Ona fyr.

Samferdselsminister: Anne Enger Lahnstein
Lahnstein er en av få kvinner i denne regjeringen. Lahnstein brenner for utkant Norge og som Sper vil hun sørge for at ikke alle samferdselsmilliardene vil investeres i Osloområdet. Bestemt og rakrygget, det vil hun trenge i dette teamet.

Barne, inkludering og likestillingsminister: Nina Karin Monsen
Nina Karin Monsen sloss for barnets rettigheter det trengs i disse tider. Hennes fortid i feministbevegelsen kan også komme til nytte i likestillingsspørsmålet.

Forsvarsminister: Knut Vollebekk
En av Bondeviks sterke menn både i Bondevik 1 og 2. Han får den vanskelige oppgaven med å rydde opp i forsvaret. Erfaringen som utenriksminister blir nyttig, vet hvor viktig NATO er.

Kulturminister: Karsten Isachsen
Isachsen er livsnyter og kulturelsker. Han vil gjøre sitt ytterste for å bevare og videreutvikle norsk kultur. Isaksen vil jobbe for å opprettholde kulturmangfoldet. Særlig liker Isachsen dikt og ridning.

Fornyings, administrasjon og kirkeminister: Per Lønning
Inges bror vil stake ut retningen for Den Norske Kirke som virkelig trenger og fornyes. Som tidligere biskop vet han hva som røres seg i den norske prestestanden. Selv om Per er gammel er han fremtidsrettet og visjonær. Lønning er løsningsorientert han vil stadig være på utkikk etter nye og mer optimale løsninger.

Arbeidsminister: Egil Svartdahl
Svartdahl må redusere det norske sykefraværet. Svartdahl kjenner viktigheten av livskvalitet og at dette henger sammen med tryggeht, mening og ansvar. Samtidig står ikke Svartdahl for den kravmentaliteten som i dag råder i arbeidslivet, her blir Svartdahl nødt til å ta grep.

Olje og energiminister: Hilde Frafjord Johnsen
Ny sterk kvinne. Fikk enormt mye skryt da hun sist var statsråd, får fornyet tillit. Miljøbevisst og ansvarlig. Vil ikke velge olje og penger fremfor en bærekraftig utvikling.

Miljøverndepartementet: Erik Solheim
Ligger altfor langt til venstre, men vi trenger litt motkraft i dette teamet. Selv om jeg er uenig med Solheim i mye har jeg stor respekt for denne politikeren, når det gjelder han engasjement for en bærekraftig utvikling er jeg ikke i tvil.

Nærings og handelsminister: Jan Egeland
Egeland vil jobbe for rettferdig handel. Han er en ypperlig forhandler og kommunikator og vil være en glimrende talsmann for Norge i WTO.

Justisminister: Ernst Baasland
Har vært i kontakt med både norsk politi og rettsvesen den siste tide. Prosessen Baasland har vært i gjennom den siste tiden har gitt ham uvurderlig kompetanse som han vil kunne bruke i rollen som justisminister. Professoren kan et og annet om etikk, moral, straff og forsoning.

Helse og omsorgsminister: Per Arne Dahl
Presten har mange års erfaring som sjelesørger på Modum. Har vært i kontakt med mange ensomme og lidende mennesker. Vil gjøre sitt ytterste for de trengende. Vil sloss for de varme verdiene.

Fiskeriminister: Bjørn Rune Gjeldsten
I et team med ansvarlige, moderate og fornuftige mennesker trengs en offensiv utfordrer. Vil være en fin motkraft til Svardahl, Høybråten og Dahl. Vil kjempe for effektivisering av norsk fiske og satse stort. Solheim får må advare om farene ved overfiske.

Kunnskapsminister: Inge Lønning
Den beste politikeren fra Høyre er ikke lenger på tinget, men er selvskreven i denne regjeringen. Den tidligere universitetsrektoren er med sin enorme erfaring og fornuft er skreddersydd for denne rollen.

Kommunalminister: Edvard Hoem
Alle team trenger en kunstner. Edvard er vår mann. Han skriver på nynorsk mer trenger jeg ikke å si.

Jarle Mong

Reklamer

5 kommentar to “Er dette en drømmeregjering?”

 1. Markans Grøde 17.01.10 kl. 10:58 #

  En regjering som skapt for i sende samfunnet bakover i tid i stedet for framover. Men det er mulig det er sant som de sier: Alt var bedre før.

 2. Håkon 03.02.10 kl. 07:42 #

  Hvor er venstreradikalerne som skal få avskaffet statskirkeordningen,tatt livet av myten om den kristne kulturarven her i landet og derigjennom – om enn ubevisst – legge til rette for en oppvåkning og radikalisering av kristenheten? Ditt forslag fremstår som en gjeng søvndyssende og visjonsløse kristensosialister som snakker varmt, men uten innhold og uten interesserte adressater! 😉

 3. bjørningvar 03.02.10 kl. 12:11 #

  Hei Håkon. Hva med Inger Lise Hansen som erstatter for Per Lønning? Etter siste tids utspill er det kanskje rom for henne i regjeringen «din»? Hun er vel det nærmeste vi kommer en kristen venstreradikaler.

 4. Håkon 04.02.10 kl. 18:01 #

  Hei, Bjørn Invar – lenge siden sist!

  Responsen min var ment som en etterlysning mht samsvaret mellom hans påståtte drømmeregjerning og det han skrev i våres om «SV – fornyelsens katalysator». I stedet for å trekke frem en gjeng med prester/teologer/pastorer (ikke mindre enn 7 av 18), hadde jeg ut fra innlegget i fjor vår forventet at folk som Karita Bekkemellem, Anniken Huitfeldt, Audun Lysbakken var representert, samt at folk som Ingunn Yssen, Jon Reidar Øyan, Marie Simonsen, Anne Holt, Bjørn Eidsvåg, Torstein Dahle, Erling Folkvord … i det minste var angitt som høyst aktuelle. Sammenlignet med disse blir nok IngerLise Hansen alt for puslete, stakkar 😉

 5. Jarle 11.02.10 kl. 13:16 #

  Behovet for en skilsmisse mellom kirke og stat er ikke så prekært med min gjeng. Jeg tror allikevel at de søvndyssende visjonsløse oldissene jeg har trommet sammen hadde sett viktigeheten av å hindre Bekkemellem, Huitfeldt, Simonsen og Lysbakken innflytelse i kirken. Forhåpentlighvis ville de ordnet en seperasjon og gitt kirken friheten tilbake.

  Utfordringen blir å vekke kristen – Norge, i møte med denne utfordringen må de nok finne plass til mesteren.

  I forhold til oppvåkning hadde det aboslutt vært spennende å sett hva Anniken, Audun og Marie kunne forårsaket med sin politikk. Kanskje ville flere bli tvunget til å ta et standpunkt.

  Når det gjelder Inger Lise Hansen så kan det vise seg at hun er fornyelsens katalysator i krf.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: